Der kan være mange grunde til, at man overvejer at gå i terapi. For rigtig mange mennesker er det sådan, at de har gået længe og været forstyrret i deres hverdag af forskellige følelser eller reaktioner, der begynder at genere dem eller stå i vejen for, at de lever, som de egentlig ønsker for sig selv. For andre er det en akut opstået krise, som gør, at de har svært ved at navigere i deres hverdag.
Nogle oplever det modsatte. De lægger mærke til eller undrer sig over, at de ikke kan mærke deres følelser og måske slet ikke får reageret på det, der sker i deres liv og hverdag.
Mange tænker, at de selv burde kunne løse deres problemer eller tale med familie og venner om det. Det er der også rigtig mange der kan og i de fleste tilfælde allerede har gjort i en stor del af deres liv.
Der kan dog være noget rart ved at tale med en person, der udelukkende har fokus på dig og som ikke har nogen part i det, du er udfordret af. Der findes altså ingen rigtig eller forkert grund til at gå i terapi, intet problem er for stort eller for småt, og du behøver ikke selv at have hverken overblik over eller løsninger på det, du søger terapi for. Det er noget, vi sammen finder ud af i løbet af vores samtaler.
Undersøgelser viser, at den trygge relation er noget af det vigtigste, når man ønsker at arbejde med sig selv i terapi. Det er altså ikke så vigtigt hvilken type terapi man vælger, men mere om man oplever en god kemi mellem sig selv og terapeuten. Det får du som regel en fornemmelse af, når du har set et billede af eller talt med terapeuten.
Når du starter i terapi, kan du opleve, at du i starten får det værre, når du begynder at arbejde med dig selv. Vi åbner ikke for mere, end du er klar til, og selvom du godt kan opleve at være ked af det, når du går hjem fra en session, vil det som regel være en del af processen med at blive helet og på sigt få det bedre.
Eksempler på problemstillinger som mange oplever skaber uro eller ubalance i deres liv:
- skam
- selvkritik
- lavt selvværd
- angst
- vrede
- meningsløshed
- ensomhed
- tab / sorg
- stress
- sygdom hos sig selv eller pårørende
- forkerthed
- mobning
- eksamensangst